D.I.Y Project : Bunga Lollipop di Baju Kurung Moden

Lollipop Flower kembali lagi!! Kali ni BESAR punya dijahit di bahu baju kurung moden.

Idea ni tercetus bila termenung (tak la termenung sangat) tengok dress Pink Fushia yang dah lama beli kat Poplook tak terpakai-pakai lagi ( yang order baru pun ader lagi!! Huhu) Di sebabkan kaler dan patern yang agak GLAM di mataku ini.. Takde occasion yang seswai.

Tiba-tiba datang ilham nak pakai dengan baju kurung moden aka baju rayaku yg agak pendek tu pegi open house raya.Tapi bila dipadankan baju warna coklat dan kain warna pink, macam takde connection. Maka wayar otak ku yang masih berhubung ni terus bagi ilham buat bunga Lollipop dari lebihan kain satin shawl ari tuh.

Maka dengan kelam kabutnya kain di gunting, di bakar dan di jahit. Dan jadi lah bunga Lollipop sebesar tapak tangan. Memang dari jauh dah nampak lah bunga tu.. Kihkihkihkih..

Cam mana? Glamer tak baju open house ku? Hehe

0 comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen yer! :)

Recent Posts

Popular Posts

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template